Opening LauraMaakt

Opening LauraMaakt

Home » Opening LauraMaakt

Vorig jaar Januari kreeg ik een ingeving nadat iemand me liet zien wat diegene allemaal kon op creatief gebied. Ze maakte hele mooie dingen, echter er was 1 probleem. Wat moest ze er toch allemaal mee?

En ik herkende mezelf er meteen in. Wij creatieve dames en heren maken graag iets moois. Maar verkopen, dat is een heel ander verhaal. Markten zijn leuk, maar niet erg productief. Je betaalt vaak al een aanzienlijk bedrag voor een kraam, en dan moet je de dag nog beginnen. Ik zeg niet dat het niet gezellig is om op een creatieve markt te staan met allemaal gelijkgestemden, maar het levert vaak niet zoveel op. Met als gevolg dat je veel van je spulletjes weer mee terug moet nemen en je er net je kraam uit hebt.

Dat moet toch anders kunnen dacht ik.. Met als gevolg dat ik bij Etsy terecht kwam. Ik maakte een shop en verkocht al best snel mijn eerste haakpatroon voor ongeveer 5 euro. Dat gaat best lekker, dacht ik nog.. Tot ik de uitbetaling kreeg. Iets meer als 4 euro werd er bijgeschreven. Toen ging ik toch eens beter onderzoek doen, en kwam erachter dat Etsy echt best veel commissie vraagt op zo’n klein bedrag.

Wat nu? Facebook? Natuurlijk had ik al een bedrijf, LauraHaakt, en mijn gehaakte spulletjes raakte ik best wel kwijt. Maar ik deed nog veel meer! Macramé, houtbranden, handletteren.. Dat was wat lastiger. En toen kwam ik, nadat ik de statistieken van LauraHaakt bekeek, ineens op een idee. Het platform was er. Maar via LauraHaakt was niet echt de goede doelgroep. Hakende mensen maken natuurlijk zelf al gehaakte spullen, en ik wilde nog veel meer mensen de kans geven hun spulletjes tegen een goede prijs te verkopen. Het platform, en de naam, moest breder.

Mijn zoon kwam met LauraMaakt. Want je haakt toch niet alleen? En mam, ik vind eigenlijk ook niet dat al die knutselspullen op LauraHaakt horen. Hij had natuurlijk gelijk, en LauraMaakt werd geboren. Ik ben een denker, maar deze heeft me wel wat hersenkrakers gekost hoor… hahaha

Afgelopen zomer probeerde ik al een start te maken met LauraMaakt, maar dat liep helaas op niets uit. In Oktober vond ik door een oproepje op Facebook Sander van Anders Ontwerp, die er helemaal met mij voor wilde gaan. Het klikte meteen tussen ons en hij begreep mijn gedachtengang en wensen. Allebei gewoon normaal doen, dan doen we al gek genoeg is onze instelling. Gewoon zijn zoals je bent. Al best snel volgen wat eerste ontwerpen en ik was op slag verliefd op het strakke design met een beetje speelsheid. Bouw maar! was het antwoord en Sander ging snel aan de slag. Even later konden we beginnen met het vullen, wat toch stiekem heel veel werk was en samen met mijn zusje hebben we tussen kerst en half januari alle producten op de website gezet. En toen waren we ineens klaar en waren de designers aan de beurt. Allemaal vertelden ze wat over zichzelf en showden mij hun mooie producten. ook zij kregen een plaatsje. Sander maakte de laatste koppelingen en de webshop is geboren.

Dus bij deze het is er! Een platform voor designers die de allermooiste dingen maken, en er nu met het verkopen eens geen verlies op maken. Maar gewoon hun spulletjes verkopen tegen de prijs die zij er voor willen vragen. Geen haken en ogen, geen kosten, gewoon straight forward en eerlijk.

Een breed platform voor creatieve en niet creatieve personen. Kun je het niet zelf? Dan hebben onze designers vast wat naar je wens. Nee? Stuur ons dan een berichtje. Alle artikelen zijn natuurlijk te personaliseren voor je, als je even geduld hebt. Ben je zelf super creatief? Onze webshop heeft een breed creatief aanbod voor vele hobby’s. Wil jij ook designer worden bij LauraMaakt? Stuur me dan een mailtje!

Snuffel gerust eens rond, en laat een leuk berichtje achter!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.